Cuma , Kasım 22 2024

Vıı. Toprak Ana Günleri

VII. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası yaklaşıyor! Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği’nin Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası, bu sene 11-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her sene 10 Aralık’ta Slow Food tarafından dünya çapında kutlanan TerraMadre- Toprak Ana Günü kapsamında, yerel gıdanın dünya çapında fark edilmesi ve kutlanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler, bu sene Bodrum’da 7’nci kez düzenlenecek. Pozitif küreselleşmeyi temsil eden ve tarımdaki endüstrileşmeyi ile yemek kültürlerinin tek düzeliğini reddeden Toprak Ana Günü’nde geleneksel Pazar yeri ikramları gerçekleştirilecek.

SlowFoodYaveşGari Bodrum Birliği’nin etkinliği çerçevesinde 13 Aralık Cuma günü sabah saat 10:00’da Bodrum Pazar Yeri’nde çorba ikramı yapılacak. Muğla’nın meşhur tarhana çorbası ile Bodrum gemici peksimeti ve coğrafi işaretli Bodrum Mandalinasının da ikram edileceği etkinliğe tüm Bodrum halkı davetli.

PROGRAM:

-11-13 Aralık tarihleri arasında çeşitli orta öğretim okullarında Hacettepe Ünifersitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remziye YILMAZ ile

“Okulda Gıda ve Sağlık” söyleşileri

-13 Aralık Cuma saat 10:00-11:00 Yer Bodrum Merkez Pazar Yeri, Köylü tezgahlarının yanında, Bodrum Belediyesi ve Bodrium Otel işbirliğiyle“Muğla Tarhana Çorbası, Bodrum Gemici Peksimeti ile Bitez’li üreticilerden Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalinası ikramı.

SLOW FOOD HAREKETİ

Amacı “iyi, temiz ve adil gıda” olan Slow Food hareketi, 1986’da İtalya’da Roma’da açılan hamburger zincirlerine karşı, yerel lokantaları ve geleneksel mutfakları korumak amacıyla başlatılmış, günümüzde 160′den fazla ülkede bulunan destekleyicileri,1.600 yerel grubu ile uluslararası bir harekete dönüşmüştür.

Amacı:

-Yerel ve geleneksel besinleri, pişirme ve hazırlama yöntemlerini korumak ve tanıtmak,

-Hızlanan hayat temposunda ayaküstü yemek yeme (fastfood) alışkanlığına karşı keyifli ve bilinçli beslenmeyi teşvik etmek,

-Özellikle gençlerin tad eğitimini sağlamak,fastfood tehlikesine karşı bilinçlendirmek,

-Yöreçiftçilerini destekleyici kamuoyu oluşturmak,

-Gıdaya yönelik genetik mühendislik uygulamalarına karşı çıkmak,

-Tarım ürünlerinde kimyasalların ve hormonların kullanımını engellemek,

-Endüstriyelleşen tarım uygulamaları yüzünden doğa ve çevre tahribatına karşı çıkmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını desteklemektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir