Mayıs23 , 2025

“Halikarnas Rüyası” Tiyatro Oyunu Müzede Sahnelenecek

Ezgi Deniz Alpan Giannoulis’in yazdığı “Halikarnas Rüyası” adlı tiyatro oyunu, 16 Mayıs 2025 tarihinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde

Antonio Di Cristofano’dan Piyano Resitali

Ünlü İtalyan piyanist Antonio Di Cristofano, 26 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de İnspera Bodrum 'da

‘Özgürlüğün Felsefesi’ özgürlükler şehri Muğla’da

Related

“Halikarnas Rüyası” Tiyatro Oyunu Müzede Sahnelenecek

Ezgi Deniz Alpan Giannoulis’in yazdığı “Halikarnas Rüyası” adlı tiyatro oyunu, 16 Mayıs 2025 tarihinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde

Antonio Di Cristofano’dan Piyano Resitali

Ünlü İtalyan piyanist Antonio Di Cristofano, 26 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de İnspera Bodrum 'da

Hamlet Monolog Sahnesiyle İzleyiciyle Buluşuyor

Hamlet Monolog Sahnesiyle İzleyiciyle Buluşuyor William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet, Veli Koçak’ın yönetmenliğinde ve oyunculuğunda “monolog” formatında sahneleniyor.

19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hangi güne denk geliyor? Üniversiteler tatil olacak mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil mi sorusunun yanıtı araştırma konusu olmaya devam ediyor. İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite eğitimi gören öğrenciler 19 Mayıs tarihinin resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki 19 Mayıs hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi?

Film Müzikleriyle Büyüleyici Bir Gece Insperabodrum’da

Can Özhan ve Dilan Dereli, “The Magic of Film Music” adlı keman ve piyano resitaliyle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Share

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Felsefe Kültür Sanat Derneği iş birliği ile 8. Sonbahar Buluşması ‘Özgürlüğün Felsefesi’ etkinliği Muğla’da yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın video konferans ile katıldığı etkinlikte, Prof. Dr. Aliye Karabük-Kovanlıkaya, Prof. Dr. Buket Korkut-Raptis, Prof. Dr. Ertuğrul Rufayi Turan ve Dr. Özgür Emrah Gürel konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte, Aliye Karabük-Kovanlıkaya ‘Kayıtsızlık, Keyfiyet ve Özgürlük’, Buket Korkut -Raptis ‘Etik Açıdan Özgürlük’, Ertuğrul Rufayi Turan ‘Niçinsiz Yaşam’, Özgür Emrah Gürel ise ‘Özgürlük ve Devrim’ konularında konuşmalar yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Felsefe ve Yaşam Akademisi üyesi olan Dursun Yıldırım, “Felsefe ve Yaşam Akademisi’nde felsefeyi yalın ve anlaşılır bir şekilde münazara ediyoruz. Bu etkinlikle felsefenin akademik düzeyden ziyade halka indiğini görebiliyoruz. Burada yer alan konuşmacılarla da aydınlanacağımı düşünüyorum”

Etkinliğe katılan Uzman Felsefeci Cansu Karababa, “Felsefe ve Yaşam Akademisi etkinliklerine katılıyorum. Felsefenin halka inmesi gerektiğini düşünüyorum. Etik, ahlak ve özgürlük kavramıyla ilgili herkesin bir fikrinin olması gerektiğine inanıyorum.”

Etkinliğe konuşmacı olarak atılan Prof. Dr. Ertuğrul Rufayi Turan ‘Niçinsiz Yaşam’ı hakkında konuştu. Ertuğrul Rufayi Turan, “İnsanlar felsefeden hızlı bir çözüm bekliyor fakat aslında felsefe ufuk açar. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin felsefe yönünde yaptığı çalışmaları takdir ediyorum. Bunun sürekliliğinin olmasını diliyorum.”

Etkinliğin iş birlikçisi olan Felsefe Kültür Sanat Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Apaydın, “Kültür kenti olarak anılan Muğla’da böyle bir etkinliği yapmak çok anlamlı. Ülkemizde özgürlüklerimizin katledildiği zamanda bu etkinliği yapmamız çok değerli. Özgürlük hayatımızın her alanında olan bir kavram. Bu sebeple farkındalığı bizler için çok önemli, etkinliğimizde de bu konunun tartışmasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Aras: “Özgürlüğün Felsefesinin Özgürlüklerin Şehri Muğla’da Ele Alınması Çok Değerli

Etkinliğe video konferans yoluyla katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, “Seçimden sonra Felsefe Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Apaydın’la görüşüp Muğla’mızda bir felsefe buluşması gerçekleştirmek istediğimi söylemiştim. Bunun üzerine bünyemizde bulunan Felsefe ve Yaşam Akademisi ile Felsefe Kültür Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediğimiz bu etkinlik halka açık gerçekleşti. Özgürlüğün Felsefesinin özgürlüklerin şehri Muğla’da konuşan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum”

Aras: “Muğla’mızı Muğla yapan kültür merkezi olmasıdır”

Muğla’nın geçmişinden gelen bir felsefe tarihi olduğuna değinen Başkan Aras, “Felsefenin ve bilimin doğduğu topraklara sahip olan Muğla, kendine özgü idealleri, mücadelesi ve entelektüel birikimiyle ülkemizde ve dünyada özel bir yere sahiptir. Muğla’mızı Muğla yapan şey onun bir kültür merkezi olmasıdır. Haklarımızın, özgürlüklerimizin sosyal, ekonomik, politik, teknolojik boyutlarını titiz bir şekilde tartışmaya açtığımız ölçüde onları geliştirebilir ve ilerleyebiliriz. Bunun için de her şeyden önce taze ve cesur düşüncelere ihtiyacımız vardır. İşte; taze ve cesur düşüncelerle ilk buluştuğumuz yerlerden biri de felsefedir. Felsefe sayesinde, aramızdaki farklılıkları birer uzaklaşma olarak değil birer zenginleşme olarak kucaklayabiliriz. Bu şekilde birbirimizin yaşamlarını zorlaştıran değil kolaylaştıran insanlar olabiliriz. Birbirimize yaklaşabiliriz!”

Başkan Aras: “Demokrasinin kalbi özgürlükle atar”

Başkan Aras, “Birbirimize yaklaşmak zorundayız; çünkü tarihin bu anında artık kabul edilemez olan dil, din, ırk, cinsiyet vb gibi ayrımları bir kenara bırakarak aynı haklar ve özgürlükler için kararlılıkla yol almayı başarabilmemiz gerekiyor. Bunun için mümkün olan her verimli düşünme eylemini tanımalı ve onlardan en iyi şekilde faydalanmalıyız. Hayatta, şu ana kadar ne yaptığınızı görmek için durup geriye bakmak elbette önemlidir, ancak daha önemlisi ileriye bakmaktır. Nitekim ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği hedef tam da budur; ileriye bakarak yol almak ve daima ilerlemek! Bu noktada insanlık tarihi bizlere, gerçeklere dayanan özgür ve açık tartışmanın ilerlemenin tek yolu olduğunu öğretiyor. Bugün bu çağda her birimiz çok iyi biliyoruz ki, güçlü ve sağlıklı toplumların kalpleri demokrasiyle atan kalplerdir ve demokrasinin kalbi de özgürlükle atan bir kalptir”

spot_img