Cuma , Kasım 22 2024

Olmayan Araziyi Sattılar

Bodrum’da 990 dönüm 2B arazisinin sahibi olduklarını söyleyen şebeke, sanayici Kadri Büber’i dolandırdı.

Bodrum’da 990 dönüm 2B arazisinin sahibi olduklarını söyleyen şebeke, sanayici Kadri Büber’i dolandırdı. Galata Kulesi’ni satmaya çalışmasıyla ünlenen Sülün Osman’ın benzerleri bu kez Bodrum’da ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi’nden Dinçer Gökçe’nin haberine göre; turizmin gözde bölgesinde 990 dönüm 2B arazisinin sahibi olduklarını kaydeden şebeke, sanayici Kadri Büber’i (50), tuzağa düşürdü.

Şebeke, masraf adı altında Büber’den hergün para aldı. Büber için hazırlanan tapuların sahte olduğu ortaya çıktı. 18’er yıla kadar hapsi istenen üç kişiden ikisinin, başka dosyadan tutuklu oldukları belirlendi.

İstanbul İkitelli’de takım tezgahları imalatında bulunan Büber (50), Bodrum tatilinde Hasan Sevimli (46) isimli bir kişi ile tanıştı. Sevimli, Büber’e, yıllar önce Zonguldak’tan Bodrum’a geldiğini, 1990’lı yıllarda yüzler boyunca dönüm arazi satın aldığını sözlerine ekledi. Sevimli, sahibi olduğu 2B arazileri için maliyeye ödediği paralarla ilgili evrakları da Büber’e gösterdi. Sevimli bir süre sonra, Büber’i, Sadrettin Burak Öztürk (41) ile tanıştırdı.

Tapular Sahte Çıktı

İkili, güvenini kazanmak amacıyla Büber’i dönemin Muğla Valisi ile de tanıştırdı. Büber’e, 24 milyon liraya devri yapılması planlanan iki parsel arazi için tapular hazırlandı. Büber’in, şüphelenmemesi için imza işlemleri Muğla Milli Emlak Müdürlüğü binasında gerçekleşti. Büber’e, imza işlemlerinin gizli yapılması gerektiği telkin edildi. Büber, devir işlemleri için onlarca evrağa imza attı. Tapu masrafları ve harç ödemeleri için Büber’den yüzbinlerce lira alındı. Büber, iki tapu ile ilgili sorgulama yaptırdığında ise ilk şoku yaşadı. Üzerinde, Büber’in fotoğrafının da yer aldığı tapuların sahte olduğu ortaya çıktı.

Sahte Senetle Takip

Dolandırıldığını anlayan Büber, bir süre sonra ikilinin izini de kaybetti. Ancak esas şoku, evine gelen postacının getirdiği icra yazısı ile yaşadı. Gelen icra kâğıdına göre Büber, Orhan Dalmızrak isimli birine 450 bin TL borçlu olduğu ortaya çıktı. Büber, Dalmızrak’ı tanımadığı gibi böyle bir borcu da bulunmuyordu. İkinci kez dolandırılmaya çalışıldığından bahseden Büber, tapu işlemleri için boş kâğıtlara attığı imzalardan biri kullanılarak sahte senet oluşturulduğundan bahsetti. Bilirkişi incelemelerde, senedin de sahte olduğu belirlendi. Soruşturma sonrası üç sanık hakkında 6’şar yıldan 18’er yıla varan sürede hapis istemi ile dava açıldı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ikisi tutuklu yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir