Temmuz 14 , 2025

Muğla’ya Hizmet Vakfı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda ilimiz turizm, çevre, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin ekonomik potansiyelini değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları değerlendirildi.

Kurulduğu 1988 yılından bu güne kadar önemli projeleri destekleyen Vakıf, bölgemizin turizm, tarım ve hayvancılık, el sanatları vb. gelir getirici potansiyelini geliştirmek ve tanıtmak, eğitim çalışmalarını desteklemek, çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması konularında çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim, sportif faaliyetler ve kültürel etkinlikler ile kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda da yer almaktadır. Bu kapsamda Sıfır Atık ve Trafik Eğitimi boyama kitaplarının öğrencilere dağıtılması, bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerde farkındalık oluşturmayı amaçlayan Narkotik Eğitim Tırı Projesi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi, Biz Anadoluyuz Projesi, başarılı sporcu öğrencilerin desteklenmesi, okulların ihtiyaçlarının karşılanması, ilimizi çeşitli müsabakalarda temsil eden okulların desteklenmesi konularında Muğla’ya Hizmet Vakfınca önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Diğer yandan kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla alternatif tarımsal üretim modellerinin geliştirilmesi amacıyla üretimine destek sağlamaktadır.

Çeşitli fuar ve etkinliklere destek sağlayan Vakıf, ilimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ülkemize ve dünyaya tanıtılması konusunda çalışmalarında yer almıştır.

Kamu hizmetlerinin kaliteli, etkin ve hızlı bir şekilde sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının araç, gereç ve demirbaş ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da önemli destek ve katkı sağlamaktadır.

Gelecek nesillere temiz hava, temiz toprak ve temiz su bırakma sorumluluğuyla hayata geçirilen Zirai İlaç ve Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Edilmesi Projesi de Muğla Hizmet Vakfınca desteklenmektedir.

Muğla Valiliği himayelerinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve MUÇEV tarafından tarımsal üretimin yoğun olarak gerçekleştiği ilimizde tarımsal üretim esnasında kullanılmakta olan ve ciddi bir çevre kirliliği oluşturan bitki koruma ürünleri ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının toplanması ve bertarafı konusunda hayata geçirilecek proje ile toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi hedeflenmiştir.

Muğla’ya Hizmet Vakfı tarafından çevrenin korunması amacıyla hayata geçirilen bir diğer proje ise ‘Karayolları Atık Toplama Projesi’dir. Ülkemiz turizminde büyük bir potansiyele sahip olan ilimiz, her yıl yerli ve yabancı pek çok misafiri ağırlamaktadır. Bu nedenle karayolları yolları kenarına atılan çöplerin toplanarak her türlü temizlik hizmetlerinin yapılması ile çevre sorunlarının giderilmesi amacıyla Karayolları 26. Şube Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı arasında protokol imzalanmıştır. İmzalanan protokol ile Bodrum Turgutreis-Güllük, Milas, Yatağan, Aydın İl sınırı, Menteşe, Ula, Marmaris güzergâhlarındaki yolların her türlü temizliğinin yapılması ve çevre sorunlarının giderilmesi planlanmıştır. Proje kapsamında seyir halindeki araçlardan yol kenarlarına atılan atıkların atılmasının engellenmesi amacıyla yol güzergâhlarına uyarı ve bilgilendirme afişleri hazırlatılmıştır.

Vali Orhan Tavlı, Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, memnuniyetini ifade etmiştir.

2014 yılından bu yana Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın ilimiz genelinde eğitimden, sağlığa, turizmden tarıma gerçekleştirdiği çalışmalar ve yürütmüş olduğu projeler MUÇEV tarafından mali yönden desteklenmiştir.

Muğla’ya Hizmet Vakfı olarak verdiği mali desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza ve MUÇEV’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Paylaş

spot_img

Son eklenenler

Bayraklı’nın Renkleri Çeşme’de Buluştu: Kadınların Sanat Yolculuğu Sergiyle Taçlandı

Bayraklı Belediyesi’nin kültür merkezleri ve Kadın Dünyası projeleri kapsamında resim eğitimi alan kadınlar, sanat yolculuklarını sergiyle taçlandırdı. Ressam ve sanat eğitmeni Endam Okuyucu öncülüğünde hazırlanan “Bayraklı’nın Renkleri” sergisi, 7 Temmuz’da Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, bu akşam saat 20.00’de sona eriyor.

Seda Bakan Hem Sette Hem Anne Rolünde: “2025 Yaz ve Set” Notuyla Paylaştı

Seda Bakan, “Gelin Takımı 2” filminin ardından şimdi de Netflix’te yayınlanan “Zeytin Ağacı” dizisinin 3. sezonu için sete çıktı. Yoğun tempoya rağmen sosyal medya paylaşımlarını aksatmayan ünlü oyuncu, çekimlerden kareleri “2025 yaz ve set” notuyla takipçileriyle paylaştı.

Bodrum’un saklı antik hazinesi… Peynir Çiçeği Mağarası

Bodrum Yarımadası’nda, turkuaz koyların ve hareketli sahillerin gölgesinde, Gündoğan’ın kalbinde saklı bir tarih yatıyor: Peynir Çiçeği Mağarası.

CHP’nin “ittifak” hatası, sadece partiye değil Muğla’ya da pahalıya patladı

"Temsil" kelimesi, Latince repraesentare kökünden gelir. "Yeniden var etmek", "orada yokken bile sesi olmak" demektir. Meclis’e gönderilen bir vekil, yalnızca el kaldıran değil, arkasındaki halkın hikâyesini anlatandır. Peki ya vekil o hikâyeye yabancıysa? O zaman temsil değil, sadece sandalye kalır geriye. Tıpkı Muğla’da olduğu gibi.

Demet Akalın & Sefo’dan Global Hit: “Yerinde Dur”

Türk pop müziğinin güçlü sesi Demet Akalın ile genç rap yıldızı Sefo, “Yerinde Dur” adlı düetleriyle sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde büyük bir başarıya imza attı.