Salı , Kasım 26 2024

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Ercan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk ve ilgili kamu, STK ve meslek örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında İşbirliği Protokolü ve Koordinasyon Planı görüşüldü ve konuya ilişkin sunum gerçekleştirildi. Toplantı, 2018-2023 Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı hakkında komisyon üyelerinin bilgilendirilmesi ve 2021 yılı faaliyet planının değerlendirilmesi ile devam etti.

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda ildeki olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamında alınan tedbirlerin niteliği, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il bazında planlanması gereken tedbirler ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileri tarafından hazırlanan “Kadına Şiddete Hayır!” isimli video gösterimi sunuldu.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadınların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıma sunulan Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapılarak, KADES’in kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildiği ve akıllı telefona indirilen “Kadın Destek Uygulamasının (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasının girilmesi ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirilebileceği bu sayede aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabileceği bildirildi.

Vali Orhan Tavlı, kadına yönelik şiddetle mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdürüleceğini ifade ederek, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz genelinde de yeni tedbirler alındığını ve çeşitli uygulamaların başlatıldığını söyledi.

Kadına verilen değerin, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereği olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, son yıllarda kadınların toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddete karşı alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını ve “sıfır tolerans” ilkesiyle etkin şekilde hayata geçirildiğini ifade etti.

Vali Orhan Tavlı, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadelenin kararlı bir şekilde uygulanabilmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve medya işbirliğinde çalışmalar yapılmasının önemine değindi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı ilçelerde de Kaymakamlıkların başkanlığında ilgili kamu, STK ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir