Temmuz 14 , 2025

Kaçak Yapılaşma İle Mücadele

Bodrum Belediye Başkanlığınca, 2019 Nisan ayında başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” kapsamında bugüne kadar 6 bin 765 yapı mühürlendi.

Bodrum Yarımadasında İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mevzuatlar çerçevesinde çalışmalarını aralıksız devam ettiren Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, denetim ve tespitlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlara da anında müdahale ediyor.

Nisan 2019’dan bu yana 962 kaçak yapı belediye veya mal sahiplerince yıkılırken 2 bin 768 kaçak bina yıkım programına alındı. İlçe genelinde 6 bin 765 yapıda ise mühürleme işlemi uygulandı.

2023 yılı ekim ayı içinde, 14 yapının yıkımı gerçekleştirilirken 71 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. İmara aykırı ve ruhsatsız 115 bina ise mühürlendi. Bunun yanı sıra ekim ayı içinde ilgili yasal mevzuatlar gereği 26 milyon 149 bin 15 Lira para cezası kesildi.

Kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler (tespit, mühürleme, yüksek para cezaları, yıkım kararları, suç duyurusu, yıkım) Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle uygulanırken ruhsatsız ve kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için Bodrum Belediyesi son olarak ilçedeki beton firmalarına “ruhsat alınmayan inşaatlara beton verilmemesi” konusunda tebliğde bulunmuştu.

“Eşsiz kentimizi korumak görevimiz”

Göreve geldiği ilk günden bu yana yasal mevzuatlar çerçevesinde ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde kaçak yapılaşma ile mücadele çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şu açıklamada bulundu:

“İmar affı beklentisiyle Bodrum’da fütursuzca gerçekleşen kaçak yapılaşma pandemi döneminde kontrolsüz nüfus artışıyla daha da yaygınlaştı. Yerel yönetim olarak en başından beri bunun önüne geçmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Konu ile ilgili yasal bir süreç var ve belediye olarak bu sürece uymak zorundayız. Süreç tamamlandıktan sonra mülk sahipleri yıkım işlemini gerçekleştirmediği zaman ekiplerimiz yıkım işlemini gerçekleştiriyor.

Unutulmamalıdır ki bizler bu coğrafyanın sahipleri değil emanetçileriyiz. Bizden öncekilerden miras kalan bu eşsiz kentimizi korumak ve gelecek nesillere en güzel şekilde taşımakla görevliyiz.”

 

Paylaş

spot_img

Son eklenenler

Bayraklı’nın Renkleri Çeşme’de Buluştu: Kadınların Sanat Yolculuğu Sergiyle Taçlandı

Bayraklı Belediyesi’nin kültür merkezleri ve Kadın Dünyası projeleri kapsamında resim eğitimi alan kadınlar, sanat yolculuklarını sergiyle taçlandırdı. Ressam ve sanat eğitmeni Endam Okuyucu öncülüğünde hazırlanan “Bayraklı’nın Renkleri” sergisi, 7 Temmuz’da Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, bu akşam saat 20.00’de sona eriyor.

Seda Bakan Hem Sette Hem Anne Rolünde: “2025 Yaz ve Set” Notuyla Paylaştı

Seda Bakan, “Gelin Takımı 2” filminin ardından şimdi de Netflix’te yayınlanan “Zeytin Ağacı” dizisinin 3. sezonu için sete çıktı. Yoğun tempoya rağmen sosyal medya paylaşımlarını aksatmayan ünlü oyuncu, çekimlerden kareleri “2025 yaz ve set” notuyla takipçileriyle paylaştı.

Bodrum’un saklı antik hazinesi… Peynir Çiçeği Mağarası

Bodrum Yarımadası’nda, turkuaz koyların ve hareketli sahillerin gölgesinde, Gündoğan’ın kalbinde saklı bir tarih yatıyor: Peynir Çiçeği Mağarası.

CHP’nin “ittifak” hatası, sadece partiye değil Muğla’ya da pahalıya patladı

"Temsil" kelimesi, Latince repraesentare kökünden gelir. "Yeniden var etmek", "orada yokken bile sesi olmak" demektir. Meclis’e gönderilen bir vekil, yalnızca el kaldıran değil, arkasındaki halkın hikâyesini anlatandır. Peki ya vekil o hikâyeye yabancıysa? O zaman temsil değil, sadece sandalye kalır geriye. Tıpkı Muğla’da olduğu gibi.

Demet Akalın & Sefo’dan Global Hit: “Yerinde Dur”

Türk pop müziğinin güçlü sesi Demet Akalın ile genç rap yıldızı Sefo, “Yerinde Dur” adlı düetleriyle sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde büyük bir başarıya imza attı.