Pazartesi , Kasım 25 2024

GEKA’dan  Eğitim Ve Danışmanlık Alanlarına Proje Desteği

Aydın, Denizli ve Muğla’nın kalkınmasına yönelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2021 yılında kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik yürüttüğü 3 ayrı Teknik Destek Programı ile eğitim ve danışmanlık alanındaki 69 projeye destek verdi.

GEKA’nın 2021 yılında ilan ettiği ve tüm yıl başvuruya açık olan; Teknik Destek,  “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi” ve “İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek programları kapsamında başvuru yapan 85 projeden 69’u değerlendirme aşamasını geçerek destek almaya hak kazandı.

Güney Ege Bölgesi’nde kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla Ajansın 2013 yılından beri yürüttüğü “Teknik Destek Programı”, kapsamında, 2021 yılında Ajansa 54 proje başvurusu yapıldı.  Söz konusu projelerden 44’ü değerlendirmeyi geçerek destek almaya hak kazandı. Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim ve danışmanlık hizmeti alabildikleri Teknik Destek Programı geçtiğimiz 2021 yılında toplam 1 milyon TL bütçeyle ilan edilmişti. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği program kapsamında, eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 25 bin TL,  danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL’ye kadar destek verildi.

GEKA’nın “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı” kapsamında yürütülen “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında ise 2021 yılında başvuru yapan 14 projeden 13’ü başarılı bulunarak destek aldı.  Güney Ege’deki üretim odaklı kooperatif ve birliklerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülen ve toplam 750 bin TL bütçeye sahip program kapsamında, proje başına uygun projelere 60 bin TL’ye kadar destek verildi. Kooperatif ve birliklerin ihtiyaç duydukları çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti almalarını sağlayan projelerin uygulanmasıyla,  kurumsal kapasiteleri güçlenirken işleme, paketleme ve depolama süreçleri de iyileştiriliyor. Bunun yanında kooperatif ve birliklerin markalaşma ve pazarlama kapasitesinin de artırılmasının önü açılıyor.

GEKA’nın İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı kapsamında yürüttüğü “2021 Yılı İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”na başvuru yapan 17 projeden 12’si değerlendirmeyi geçti ve destek almaya hak kazandı. Tekstil, makine, gıda ve içecek imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin başvuru yapabildiği ve toplam 1 milyon TL bütçeyle ilan edilen program kapsamında Ajans, proje başına azami 75 bin TL destek sağladı. Yürütülen projelerle, öncelikli olan işletmelerde yönetim ve üretim kapasitesinin artırılması; yenilik, kaynak verimliliği becerilerinin geliştirilmesi ve dijitalleşme altyapısının oluşturulması sağlanıyor.

Başvuruların 2021 yılında 2 aylık dönemler halinde alındığı Teknik Destek programları kapsamında destek almaya hak kazanan kimi projelerin faaliyetleri devam ederken, son dönem başvurusu yapılıp desteklenen projelerle sözleşme aşaması geçtiğimiz ocak ayı içerisinde tamamlandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı,  kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşların, üretici örgütlerinin ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla GEKA tarafından yürütülecek “2022 Yılı Teknik Destek Programları”nı 15 Şubat 2022 tarihinde ilan etti. İlan edilen 3 ayrı teknik destek programına yönelik detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı Ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir ve Ajansın sosyal medya hesaplarından duyurular takip edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir