Cumartesi , Kasım 23 2024

Bodrum’da Yaşanan Su Kesintileriyle İlgili Açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son günlerde yaşanan su kesintileriyle ilgili Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Su kesintilerinin Devlet Su işleri (DSİ) ve Yeniköy Termik Santral ana isale hatlarındaki arızalardan kaynaklı” olduğu belirtildi.

Bodrum’da 1- 13 Temmuz tarihleri arasında yaşanan su kesintilerinin sebepleri MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada “MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak hiç kimseyi susuz bırakmak istemeyiz. Bunun içinde tüm personelimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu kapsamda Temmuz ayı itibariyle yaşanan olayları sizlerle paylaşmak isteriz. 1 Temmuz Yeniköy Termik Santrali ana isale hattı arızası, 2 Temmuz Erdemli Devlet Su İşleri (DSİ) ana isale hattı arızası, 6 Temmuz Erdemli DSİ ana isale hattı arızası, 7 Temmuz Erdemli DSİ ana isale hattı arızası, 8 Temmuz Yeniköy Termik Santrali ana isale hattı arızası,10 Temmuz Erdemli DSİ ana isale hattı arızası, 12 Temmuz DSİ hattı ile DYP 3 deposu giriş hattı arızası,13 Temmuz Akyarlar DSİ ana isale hattı arızası gerçekleşmiş ve bu nedenle kesintiler yaşanmıştır” denildi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Her arıza sonrası sistemin kendini toplayarak kesintisiz suyun vatandaşları ulaşması yaklaşık 48 saati buluyor. Bu bağlamda DSİ ve Termik Santral ana isale arızası sonrası yukarıda belirtilen ve tarihlerini paylaştığımız arızalar neticesinde sistem kendini toplamadan arızalar tekrar oluşmuş olup su kesintileri yaşanmıştır. Ve ne yazık ki su bazı lokasyonlara ulaşamamıştır. Eğer sistemde yeni bir arıza yaşanmaz ise 24 saate sistem kendini toplayacaktır” denildi. Yapılan açıklamada, DSİ yetkilileriyle görüşüldüğü, hatların yenilenmesi için çalışma başlatılacağı belirtildi.

MUSKİ’den yapılan açıklamada, “Bodrum yarımadasında DSİ ve Yeniköy Termik Santral ana isale hatlarındaki arızalardan kaynaklı bu güne kadar bin 780 patlak olayı yaşanmıştır. Patlaklar sonrasında 4,5 milyon metre küp su boşa akmış, bin 780 patlak sonrasında onarım, iş gücü, personel gideri ve su ücreti olarak yaklaşık maliyeti 29 milyon liradır” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir