Posta Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Banu Şen 9-10 Mart ta gerçekleşecek Acı Ot Festivalini ve ege otlarını yazdı.
İşte Banu Şen in o yazısı:
https://www.posta.com.tr/yazarlar/banu-sen/atalardan-binlerce-yillik-miras-ege-otlari-2696802
Ülkemizin her bölgesi; o bölgeye özgü, lezzetli ve farklı mutfak kültürüne sahip. “Ege” denince de bölgede yetişen sayısız ot çeşidi ve bu otlar ile yapılan birbirinden leziz meze ve yemekler akla geliyor. Ege mutfağı; bölgede yetişen sayısız ot çeşitleri ve bu otlarla yapılan yemekler ile dünyada önemli restoranlarda da öne çıkmaya başladı. Son dönemde ünlü şefler menülerinde, soslarında Ege otlarını kullanıyor.
Konserler ve canlı performanslarla renklenecek festivalde düzenlenecek ‘workshop’larda yöresel yemek yapımı ve bitki bilgisi konularında pratik deneyimler yaşanacak. Geleneksel Bodrum mutfağını öne çıkarmak için kültürel bir şölen hazırladıklarını söyleyen Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Öncel Erkal ile bu yolculuğun nasıl başladığını konuşuyoruz. Erkal, 2018’de o zaman OYDER Yönetim Kurulu Başkanı, şimdi ise Bodrum Belediye Başkanı olan Ahmet Aras ile sahilde düzenlenen diğer festivallerin aksine, köy içini hareketlendirecek bir etkinlik için yola çıktıklarını söylüyor.
NEDEN ACI OT?
Erkal, bu soruyu şöyle yanıtlıyor: “Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez’in de katıldığı bir yemekte festivalin adını ‘Acı Ot’ olarak belirledik. Çünkü acı ot her yıl aynı bölgede, aynı merada, aynı ağaç kenarında, aynı ot kenarında büyür. Biz de festivali sürdürülebilir, ileriye taşınabilir bir organizasyon olarak planladığımız için ileri tarihlere taşıdığımızda hep aynı yerde kalalım, aynı yerde olsun diyerek ismini ‘Acı Ot’ koyduk. Festival, hem esnafımıza hem de turizme can suyu olacak. On binlerce insan harekete geçecek ve ortaya çıkacak ekonomik fayda herkese iyi gelecek.”