Pazar , Eylül 29 2024

Yalıkavak Balıkçı Barınağı Yine Gündemde

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde bulunan Yalıkavak Balıkçı Barınağı, yeni yapılan düzenlemelerle bir kez daha gündemde. Sahilde oluşturulan ucu sivri ve alçak çitler, esnafın tepkisine neden oldu. Esnaflar, balıkçı barınağının mini bir marinaya dönüştüğünü iddia ediyor.

Daha önce sahildeki yürüyüş yolunu kapatan kooperatif yönetimine Yurttaş İnisiyatifi eylem yaparak tepki göstermiş, kooperatif üyeleri ile eylemciler arasında tartışmalar yaşanmıştı. Aradan geçen birkaç yılın ardından, bu kez aynı çitlerin 15-20 santimetre dışına ucu sivri yeni bir çit çeken kooperatif yönetimine esnaflar yeniden tepki gösterdi. Mahallenin dokusuyla uyuşmayan ve ucu sivri olduğu için özellikle çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar için tehlike arz eden bu çitler, sokak hayvanlarının da yaralanmasına neden olabilir.

Barınak Marina Oldu İddiası

Esnafın diğer iddiası ise, su ürünleri kooperatifi tarafından işletilen barınakta balıkçı tekneleri dışında çok sayıda teknenin bağlanmış olması. Motoryatlar ve yelkenlilerin bağlandığı balıkçı barınağının adeta mini bir marinaya dönüştüğü belirtiliyor. Balıkçıların, yüksek bağlama ücreti veren lüks tekneler karşısında barınaklarda yer bulmakta zorlandıkları ve bağlanma imkanı bulamadıkları iddia ediliyor.

Tarım Bakanlığı ve yetkililere seslenen esnaflar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla bölgedeki özgün dokunun bu tür uygulamalar nedeniyle yok edildiğini belirterek yetkililerin konuya müdahale etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir