Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Sokaktaki can dostlara 56 mahallede sağlık hizmeti sunuluyor.
Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik başlatmış olduğu çalışmaları kararlılıkla devam ettiriyor. Gezici veteriner ekipleri, son olarak Bitez Mahallesi’nde çipleme, aşılama ve genel sağlık kontrolleri uygulamalarını gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında Bitez Mahallesi’nde 40 kediye çip takılırken, 44 kediye kuduz aşısı ve iç-dış parazit uygulaması yapıldı. Aynı zamanda 13 köpeğe çip takılırken, 20 sokak köpeğine kuduz aşısı ve 26 köpeğe iç-dış parazit aşısı uygulandı.
SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR
Bu hayvan dostu politikalar çerçevesinde Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 56 mahallede sokak hayvanlarına yönelik sağlık hizmetleri sunmayı sürdürüyor. Gezici Sağlık Aracı sayesinde 6 Temmuz’dan bu yana 7 mahallede sağlık uygulamaları gerçekleştirilirken bugüne kadar 126 kedi ve 146 köpek olmak üzere toplamda 272 sahipsiz sokak hayvanına sağlık hizmeti verildi.
KISIRLAŞTIRMA PROGRAMI
Bu hayvansever politikalar çerçevesinde Bodrum Belediyesi, Gümüşlük ve Ortakent mahallelerinde de sokak hayvanları için sağlık hizmeti programını hayata geçirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, çipleme, iç-dış parazit ve kuduz aşısı gibi işlemleri yaparken aynı zamanda kısırlaştırma programı oluşturuldu. Online randevu sistemiyle hayvan sahiplerinin kısırlaştırma işlemlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
ÇOCUKLAR BİLİNÇLENİYOR
Ayrıca, sokak hayvanlarıyla ilgili çocuklara yönelik bilinçlendirme eğitimi de gerçekleştiriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen eğitimler, öğrencilere sokak hayvanlarının davranışlarını anlama ve onlara karşı doğru davranışlar sergileme konusunda bilgiler aktarıyor. Eğitimlerin yarımada genelindeki okullarda devam edeceği belirtiliyor.
AMAÇ SAĞLIKLI BİR HAYVAN NÜFUSU
Hayvan dostu bir belediyecilik anlayışıyla, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Amacımız, sokak hayvanlarını sadece tedavi etmekle kalmayıp, üremeyi kontrol altına alarak daha sağlıklı bir hayvan nüfusu oluşturmak ve onlara daha iyi bir yaşam sunmaktır. Bu nedenle kısırlaştırma programı başlatarak, hayvanlarımızın yaşamlarını iyileştirme adına önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Aynı zamanda, çocuklarımızın gelecekte daha bilinçli ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamak için sokak hayvanlarıyla ilgili eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerle çocuklarımıza hayvanlarımıza nasıl doğru davranacaklarını ve onları nasıl koruyacaklarını öğretiyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda vatandaşlarımızın ve gönüllülerimizin işbirliği önemli. Onların duyarlılığı sayesinde sokak hayvanlarımıza daha iyi bir yaşam sunuyoruz. Bu güzel dayanışmanın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.