Temmuz 7 , 2025

Demarquette & Ünaldı ikilisi Antik Taş Ocağında idi

Fransız viyolonselci Henri Demarquette ve Türk piyanist Özgür Ünaldı, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda düzenlenen 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin tarihi sahnesinde izleyici karşısına çıktı.

Institut Français Türkiye İzmir’in etkinlik sponsorluğuyla, 2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağında Bodrumlu sanatseverlerin karşısına çıkan Henri Demarquette ve Özgür Ünaldı ikilisi, “Taşta” konserleri kapsamında viyolonsel ve piyano için yazılmış klasik eserleri seslendirdiler.

Yehudi Menuhin’in, kendisini Prag ve Paris’te Dvorák’ın Viyolonsel Konçertosu’nu çalmaya davet ettiği; birçok ödülün sahibi Demarquette, kariyeri boyunca dünyanın en büyük Fransız ve uluslararası orkestralarıyla çaldı. 2015 yılında Augustin Dumay, Svetlin Roussev ve Miguel da Silva ile yaylı çalgılar dörtlüsünü kuran sanatçı, birçok paralel projede de yer aldı. Sanat eksenli doğal merakı onu düzenli olarak çağdaş müzik icra etmeye ve çağdaş bestecilerle çalışmaya yönlendirdi. Henri Demarquette, Paris’teki Ecole Normale de Musique Cortot’ta ders veriyor ve seslendirdiği eserlere, 1700 tarihli Goffredo Cappa’nın çellosu ve 1820 tarihli Persois yayı ile hayat veriyor.

Antik Taş Ocağında muhteşem ikili

Gümüşlük’te mevsim sonbahara dönerken, yıldızların altında Türk piyanist Özgür Ünaldı ile Antik Taş Ocağının sahnesinde buluşan Demarguette, J.S. Bach, J. Brahms, D. Shostakovich ve P. Tchaikovsky’nin eserlerini seslendirdi. “En iyi Brahms yorumuyla” dünyada müzik otoritelerinin dikkatini, çeken piyanistimiz Özgür Ünaldı ile muhteşem bir uyum yakalayan Fransız Çellist, programın ilk yarısına Johann Sebastian Bach’ın, “Cello Suite No.3,  Do major, BWV 1009” adlı eseriyle başladı. Bu eser, “Prélude”, “Allemande”, “Courante”, “Sarabande”, “Bourrée 1 – 2” ve “Gigue” adlı bölümlerden oluşuyordu. Ardından İkili, Johannes Brahms’ın, “Viyolonsel ve Piyano için Sonat Mi minör, No. 1, Op.38” başlıklı yapıtını seslendirildi. Bu eser de, “Allegro non troppo”, “Allegretto quasi Menuetto” ve “Allegro” bölümlerinden oluşuyordu.

Programın ikinci yarısında Pyotr Tchaikovsky’nin, “Pezzo capriccioso, Op. 62” adlı eserini seslendiren Demarquette&Ünaldı ikilisi, izleyici tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra sahnede tekrar yerini alarak 3 kere bis yapan ikili, önce Nikolay Rimski-Korsakov’dan, “Hint Gecesi”, ardından, Maurice Ravel’den, “Habanera” ve son olarak da, Manuel de Falla’dan, “İspnayol Dansı”nı seslendirdi.

Paylaş

spot_img

Son eklenenler

Deha Bilimlier Bodrum’dan Bildirdi: Yazın Şampiyonu Karşınızda!

Bodrum’da unutulmaz bir gece yaşatan Deha Bilimlier, sahnesiyle hem eğlendirdi hem duygulandırdı.

Elif Buse Doğan’dan kendi şarkılarına samimi dokunuş: “Aşk Başımda Bela” ile yeni bir dönem başlıyor

Türk müziğinde gelenek ile yeniliği ustalıkla harmanlayan Elif Buse Doğan, kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Son dönemde yayımladığı şarkılarla adından sıkça söz ettiren sanatçı, bu kez kendi repertuarını yeniden yorumladığı özel bir projeyle dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. Projenin ilk parçası olan “Aşk Başımda Bela”, yayınlanır yayınlanmaz hem müzik eleştirmenlerinden hem de dinleyicilerden tam not aldı.

İrem Derici’den Yaza Duygusal Bir Merhaba: “Kabul” Yeniden Hayat Buldu!

Türk pop müziğinin güçlü sesi İrem Derici, yaza nostaljik bir projeyle merhaba dedi. Derici, bu kez müzikseverleri geçmişe götüren özel bir yorumla karşımızda: Söz ve müziği Altan Çetin’e ait olan ve ilk kez Emrah tarafından seslendirilen “Kabul” şarkısını kendine özgü tarzıyla yeniden yorumladı.

Kerimcan Durmaz’dan Duygusal Bir Dönüş: “Yangın var” Yayında

“Peşimde”, “Vida Loca”, “KMN”, “Bedel”, “Salla”, “Nerdesin” ve “İstemem” gibi hit parçalarıyla müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Kerimcan Durmaz, yeni teklisi “Yangın Var” ile dinleyicilerini bu kez çok daha derin ve duygusal bir yolculuğa davet ediyor.

Bodrum türküleri TRT Müzik ekranlarında hayat buldu

TRT Müzik'in Yaren programında bu hafta Bodrum türküleri seslendirildi. Bodrumlu yerel sanatçıların sahne aldığı program sosyal medyada büyük ilgi gördü.