Milas Belediyesi tarafından, kırsal mahallelerde bölgesel ekonomik kalkınmayı sağlamak adına sürdürülebilir tarımsal faaliyetleri teşvik etmek, başta küçük üreticiler olmak üzere hayvancılığı desteklemek ve turizm, alternatif tarımsal ürünler gibi yeni ekonomik kaynaklar yaratarak kırsal mahallelerde yaşayan halkın gelir düzeyini arttırmak amaçlarıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelere özgü ihtiyaçların tespiti için çalışmalarına başladı.
“Sürdürülebilir Tarım Önemli”
114 kırsal mahalleye sahip Milas’ta tarımsal faaliyetleri desteklemek ve geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, “sürdürülebilir tarım” ilkesiyle köylünün yerinde istihdamı ve gelecek nesillerin gıda güvencesinin korunabilmesi adına hizmetlerini sürdürüyor. Ekipler, hazırlayacakları raporlar çerçevesinde kırsal mahallelerin tarıma dönük ihtiyaçlarını tespit ederek bu çalışmaları üreticilerle paylaşacak.
“Kırsal Alanda Ekonominin Geliştirilmesi Önceliğimiz”
Hayvancılığın geliştirilmesi ve alternatif turizm faaliyetlerinin planlanarak hayata geçirilmesi noktasında çalışmaların planlandığını belirten Milas Belediye Kırsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak, “Amacımız tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üretilen ürünlerin pazarlara ulaştırılarak üreticinin hak ettiği kazanması için gerekli planlama ve projelendirme işlerini yapmak, bunları yaparken de kooperatifçilik faaliyetlerini geliştirmektir. 6360 sayılı Yasa ile mahalleye dönüşen köylerimize tarım ve hayvancılık alanında 5393 sayılı Yasa hükümleri çerçevesinde destek sağlamayı amaçlıyoruz.’’ dedi.