Pazar , Eylül 22 2024

Bisikletçiler Bodrum’da

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu Marmaris-Turgutreis etabı ile bisikletçiler Bodrum’a geldi.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Atatürk Caddesi’nden başlayan etabın startını, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy verdi. TUR 2021’in yedinci gününde bisikletçiler, Marmaris’ten başlayıp, Ula, Menteşe, Yatağan, Milas ilçelerini geçip Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde sona erecek 180 kilometrelik parkurda mücadele etti. 56. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu’nun yedinci etabına 24 takımdan 151 bisikletçi katıldı.

Vali Orhan Tavlı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun uluslararası bir marka ve Türkiye’nin en büyük organizasyonu olduğunu belirterek, bu vesileyle ilimizin tanıtımına büyük katkısı olduğunu belirtti.

Tur, yarın 160.3 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabıyla sona erecek.

Türkiye’nin ve turizm merkezi Muğla’nın tanıtımına büyük katkı sağlayan yarış için her türlü önlemin alındığını vurgulayan Vali Orhan Tavlı, “Yeşil doğası, koyları ve kültürel varlıklarıyla milyonlarca turistin tercih ettiği Muğla’da gerçekleşen tur, turizm bölgelerinin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak.” dedi.

Vali Orhan Tavlı, kentteki sporseverlerin ve bisikletçilerin heyecanla Muğla’da ki diğer etapları beklediğini bildirdi.

Tur boyunca Muğla ve ilçelerinde 25 tarihi ve kültürel alanlar ile sahillerin medya tarafından çekimlerinin yapıldığını anlatan Tavlı, bu önemli alanların da 3 gün boyunca ekranlarda yer alarak bölgenin tanınırlığın artacağını dile getirdi.

Çekimi yapılan ve ekranlarda yer alacak destinasyonlar ise şöyle:

“UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Tlos antik kenti, Yamaç Paraşütü ile ünlü Babadağ uçuş alanı, Ölüdeniz ve Patara sahili Belcekız Koyu, Kumburnu sahili, Dalaman Çayı, İztuzu Plajı, Dalyan Kanalı, Köyceğiz Gölü, Kaunos Antik Kenti, Gökova Körfezi, Sakin Kent Akyaka Plajı, Idyma Antik Kenti, Ortaçağ Kalesi, Akyaka Kite Sörf Alanı, Marmaris Kalesi ve Körfezi, Ula Göleti, Tarihi Muğla Evleri ve Mabolla Antik Kenti, Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti, Beçin Kalesi, Bodrum Yarımadası ve Bodrum Kalesi” görüntülerde yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na 26 ülkeden 176 bisikletçinin katılacağı bildirildi.

26 ülkeden 176 bisikletçinin katıldığı ve 185 ülkede yayınlanan olan organizasyonun Muğla’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğuna değinen Vali Orhan Tavlı, ilimizin tüm imkânları ile 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için seferber olduğunu söyledi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir