Pazar , Eylül 22 2024

E-Twinning Okulu Olmaya Hak Kazandı

Bodrum Bahçeşehir Koleji üç yıldır yürüttüğü başarılı projeleri ile “Ulusal Etiketler ve Avrupa Kalite Etiketleri” nden sonra gerekli kriterleri yerine getirerek “eTwinning Okulu” oldu. Bodrum’un eTwinning Okulu unvanına sahip ilk özel okul olan kurum, kendi topluluklarında öncü ve Avrupa düzeyinde tanınan lider okullar arasında yerini aldı.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin Avrupa’daki okullarla iş birliği yaparak projeler yürütmelerine imkân sağlayan, müfredat konularının verimli işlenmesine katkılar sunan, öğretmenlerin mesleki açıdan kendilerini geliştirmelerine vesile olan, eğitimde yabancı dilin ve teknolojinin aktif şekilde kullanılması gibi pek çok imkân sunan “eTwinning” platformunda üç yıldır başarılı projeler yürüten Bodrum Bahçeşehir Koleji yapılan değerlendirmeler sonucunda “eTwinning Okulu” unvanını elde etti.

Daha önce Ulusal Etiket ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilen Bodrum Bahçeşehir Koleji bu yıl, eTwinning okulu olma kriterlerini de yerine getirerek kendi topluluklarında öncü ve Avrupa düzeyinde tanınan lider okullar arasında yerini aldı.

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır yaptığı açıklamada “Öğretmenlerin öğrencileriyle proje yaptıkları Avrupa´nın en büyük okul ağı olan eTwinning faaliyetinin içinde olmaktan ve ilçemizde eTwinning bayrağı olan ilk özel okul olmaktan gurur duyuyoruz. Başarılı eTwinning proje sayısının artırılmasıyla eğitim ortamlarında öğretmen ve öğrencilerin bilişim teknolojileri becerileri artacağı gibi, öğretim-yöntem ve tekniklerinde değişim sağlanarak iş birliği içinde ulusal/uluslararası düzeyde kültürlerarası diyalog güçleniyor. Bahçeşehir Koleji olarak “Dünya Vatandaşlığı” programımızla da örtüşen bu yaklaşım öğrenci ve öğretmenlerimizi daha güçlü ve evrensel kılıyor. Bu yıl İlçemizden 13, ilimizden 53 ve ülkemiz genelinde toplamda 1890 okul eTwinning Okulu olmaya hak kazanmıştır. Bu vesileyle, okulumuza bu gururu yaşatan öncü öğretmen ve öğrencilerimize, çalışmalarımız boyunca bizi destekleyen eTwinning Bodrum İlçe Temsilcisi Sayın Necip AKÇA’ya teşekkür etmek isterim.

Tüm Türkiye’de ve bölgemizde bizlerle birlikte başarılı çalışmalarıyla eTwinning okulu olmaya hak kazanan diğer okulları ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.’’ dedi.

Brüksel’de bulunan eTwinning Merkezi Destek Servisi tarafından seçilen okullara gönderilecek olan eTwinning Okulu Levhası ve eTwinning Okulu Bayrağı sene sonunda Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılacak törenle okullara takdim edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir