Pazar , Eylül 22 2024

Kırsal Kalkınma İçin Kadın Üreticilere Destek

Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla İl genelinde desteklemeler yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere İlçelerinde bulunan 100 kadın üreticiye 300 “Kıl Keçisi” dağıttı.

Kırsal Kalkınmanın sağlanması ve Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için projelerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere İlçelerinde 100 kadın üreticiye 1 erkek 2 dişi olmak üzere 300 “Kıl Keçisi” hibe ediyor. Ortaca hayvan pazarında düzenlenen Kıl Keçisi Dağıtım Törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İlçe Başkanı Evren Tezcan ve vatandaşlar katıldı.

Toplam 140 aileye 420 Keçi Hibe Edildi

İl genelinde hibelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilk olarak pilot bölge seçilen Menteşe İlçesinde yapmış olduğu desteklemelerle birlikte toplam 140 aileye 420 keçi dağıtıyor. Menteşe, Ortaca, Köyceğiz ve Kavaklıdere İlçelerinin ardından diğer ilçelerde de “Kıl Keçisi” desteklemeleri için çalışmalar sürdürülüyor. Özellikle kadın üreticiler için hayata geçirilen projede keçi desteğinin ardından veterinerlik ve danışmanlık hizmeti de verilerek küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal kalkınmaya destek verilmesi amaçlanıyor.

Öznur Çoban “Kadın Üreticiler İçin Bu Desteklemeler Çok Büyük Önem Taşıyor”

Desteklemeden yararlanan Ortaca İlçesi Okçular Mahallesi sakini Öznur Çoban, kadın üreticilerin bu tür desteklemelere çok ihtiyacı olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesinin özverili çalışmaları gibi diğer kurumlarında destek vermelerini bekliyoruz dedi. Çoban “Biz kadınların bu desteklemelere çok ihtiyacı var. Sağ olsun başkanımız Osman Gürün, her zaman bizim arkamızda ve en büyük destekçimiz. Kadın çiftçilere verilen bu desteklerin büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Diğer kurumlarında Muğla Büyükşehir Belediyesi gibi özverili olarak bize desteklemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir