Pazar , Eylül 22 2024

Fransız Piyanist Dinleyicileri Büyüledi

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde gerçekleşen 17.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Tunus doğumlu Fransız piyanist Jean-Marc Luisada’yı 25 Ağustos Salı günü festival mekanlarından Antik Taş Ocağı’nda ağırladı.

Dünyanın önde gelen festivallerinde yer almış ve aynı zamanda Ecole Normale de Musique de Paris’de müzik profesörü olan Fransız piyanist Jean-Marc Luisada, 2500 yıllık tarihi taş ocağında gerçekleşen gecede Bodrumlulara unutamayacakları bir performans sergiledi. Konser öncesi konuşma yapan Gümüşlük Müzik Festivali Sanat Danışmanı ve piyanist Gülsin Onay, sahne ışıklarının farklı olduğuna dikkat çekerek, güneş enerjisi panellerinin gelişiyle birlikte festivalin Türkiye’de gerçekleşen ilk yeşil festival olduğunu belirtti.

Konserin açılışını Joseph Haydn’ın Sonate n°13 in G major eseri ile yapan piyanist gecenin devamında,  Bach’tan French Suite n°5 eseri,  Chopin’in başyapıtlarından Grande Valse Brilliant in E flat major, op.18 başta olmak üzere  Valse in A minor, op. 34 n°2 ve Scherzo n°2 in B flat minor, op. 31  eserlerini dinleyiciler ile buluşturdu.

Gecenin kapanışında Amerikalı besteci Gershwin’in Rhapsody in Blue eseri Jean-Marc Luisada’nın yorumuyla buluştu. Piyanist Luisada için Amerikan sineması ile eş değer olan bu eser New York, gece ve tutkuyu ifade ediyor. Sadece piyano için yazılan ve nadiren çalınan bu orjinal versiyonunu piyanist Luisada, Bodrumlu sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Jean-Marc Luisada, Fotoğraf: Emre Mert Kökver

Rus piyanist Nikita Magaloff ve Avusturyalı piyanist Paul Badura-Skoda’nın da öğrencisi olan Jean- Marc Luisada, 1985 yılında Varşova’da düzenlenen Uluslararası Chopin Piyano Yarışması’nda (International Chopin Piano Competition) beşincilik ödülüne layık görüldü. Daha 29 yaşındayken, Avrupa, Amerika ve Asya’da sahne almış sanatçı, genç yaşta “göze çarpan deha” sanatçı sıfatıyla dünya çapında tanındı.

17 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek olan festivalin tüm enerjisi Hollandalı enerji firması Volta Energy’nin güneş panelleri vasıtasıyla sağlanıyor. Festival ekibi, tüm etkinliklerini Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ve Volta Energy sponsorluğunda, dünyada az sayıda örneğine rastlanan ve Türkiye’de ilk defa yenilenebilir kaynaklardan üretilen yeşil enerji ile gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşıyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festlivali Konser Programı

31 Ağustos 2020

Can Çakmur – Deniz Şensoy – Jamal Aliyev

6 Eylül 2020

Yuri Honing Acoustic Quartet

8 Eylül 2020

Daniel Zamir (Özel Kayıt Gösterimi)

12 Eylül 2020

Abate Berihun & ADDIS KEN Project (Özel Kayıt Gösterimi)

15 Eylül 2020

Erkin Onay, Çağ Erçağ, Gülsin Onay

Festivalin ana mekanı olan 25 asırlık Antik Taş Ocağı, Toprak Ev ve Gümüşlük sahilindeki festival alanında gerçekleşecek konser ve film programlarının tamamına www.gumuslukfestival.org adresinden ve sosyal medya hesaplarından (@gumuslukfest) ulaşılabilir. Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.

 

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Sponsor ve Destekçiler

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yeşil Festival Sponsoru: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Volta Energy

Kamu Destekçileri: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi

Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Başka Sinema, Aktur A.Ş, Barbaros Yachting, Herodot 3.  Yaş Akademisi

Etkinlik Sponsoru: Liba Laboratuarları

Kumda GFA Eğitim Sponsoru: Sistem A.Ş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir