Pazar , Eylül 22 2024

Gazetecilik suç değildir

Yaşar Anter’in gözaltına alınarak mahkeme tarafından serbest bırakılmasının ardından gazeteci derneklerinden açıklamalar yayınlandı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Sözcü Gazetesi Bodrum Muhabiri Yaşar Anter’in dün göz altına alınıp, serbest bırakılmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Kaytan tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

” Bodrum’da Sözcü Gazetesi Muhabiri Yaşar Anter, Dubai Şeyhi El Futtaim’in lüks yatının bu bölgeye gelmesini, yatına 450 bin litre yakıt ikmali yapmasını ve hele hele son günlerde Koronavirüs konusunda nasıl önlem aldığını içeren haber çalışması yaptığını gördük. Yaşar Anter yaptığı haberle halkı bilgilendirdi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı TCK 132 ve TCK 212’ye 2. maddelerinin ihlali iddiası ile başlattığı soruşturma sonucunda Bodrumlu Meslektaşımız Yaşar Anter’i göz altına aldı. Nöbetçi mahkeme, tutuklanma talebiyle Yaşar Anter’i Bodrum Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. Bodrum Sulh Ceza Hakimliği de, ‘kuvvetli suç şüphesinin oluşmaması’ nedeniyle nöbetçi mahkemenin tutuklama talebini reddine karar verdi. Dün akşam saatlerinde serbest bırakılan arkadaşımız Yaşar Anter’e geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. Kısacası Gazeteci toplumu bilgilendiren kişidir, suç işleyen kişi değildir.”

Fethiye Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Anter’e geçmiş oldun dilekleri iletildi.Açıklama şöyle:

“Meslektaşımız Yaşar Anter’e geçmiş olsun

Bodrum’da yayın yapan www.anterhaber.com’un sahibi ve Sözcü Gazetesi Bodrum Muhabiri, deneyimli meslektaşımız Yaşar Anter, toplumu bilgilendirmek amacıyla yaptığı haberden dolayı gözaltına alınmış, savcılık ifadesi sonrasında tutuklama istemiyle sevk edildiği Bodrum Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştır. Meslektaşımız Yaşar Anter’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Fethiye’den Mesut Bölük ise konu ile ilgili kanun maddelerine değinerek, ” Bende Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Dernek Başkanı Cem Kaytan başkanıma katılıyorum. Gazetecilik bir suç değildir. Tam aksine bir kamu görevidir. TCK. MADDE 212. (1) Sahte resmi veya özel belgenin bir başka suçun işlenmesi sırasında kullanılması halinde, hem sahtecilik hem de ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunur.

MADDE 132. (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse,bir yıldan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Şimdi iki maddeye de bakıldıgında detayları ortaya koyalım 1 – bu gemi buraya gelmiş yanaşmış mı? EVET . 2 – Gelen lüks yatın resmi ile bire bir mı? EVET . 3 – Bunun neresinde sahte resim ?. Burada bir suç var ise oda gümrukler kapalı iken bu lüks yat nasıl bu işlemleri yaptıra biliyor onun araştırılması gerekir.

Bu gelen lüks yat Mit tarafından kullanılan bir haberleşme aracı ise onunda tepliği yapılmış olması gerekirdi. Oda yoksa bu yıllarını gazetecilikle geçirmiş birine yapılacak en son uygula olması gerekir. Bende dernek başkanlığı yapmış ve halen aktif gazetecilik yapmaktayım. Bizlere yapılanlar yeni meslektaşlarımıza yapılmasın. Onlar kendilerini savunamaz. Yaşar Anter meslektaşımıza yapılan bu uygulamayı şiddetle KINIYORUM……saygılarımla Mesut Bölük. ” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir