Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ile ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarının, üretim ve istihdam konularının değerlendirildiği “Ekonomi Değerlendirme” toplantısı yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık, su ürünleri, madencilik özellikle de mermercilik sektöründe ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Muğla’daki istihdamın dağılımdan bahseden Vali Orhan Tavlı, “İlimizdeki istihdamın %26,5’i tarım, %54,1’i hizmet ve %19.4’si sanayi sektöründedir.” dedi.
Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın turizm gelirleri bakımından da İstanbul ve Antalya’nın ardından 3. büyük il olduğunu söyledi.
Koronavirüs salgını ile etkin mücadelenin devam ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı, “Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını ile mücadelemiz, devletimizin sağlıktan üretime, güvenlikten ekonomiye kadar her alanda zamanında almış olduğu önlemlerle etkin bir şekilde devam etmektedir.” diye konuştu.
Kamu ve özel sektör yatırımlarının artarak devam ettiğini söyleyen Vali Orhan Tavlı, son yıllarda ilimiz genelinde eğitimden sağlığa, spordan tarıma, orman ve su işlerinden ulaştırmaya, aile çalışma ve sosyal hizmetlerden, kültür ve turizme kadar her alanda önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade etti.
Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti:
“İlimizin ekonomik durumu ile potansiyelini değerlendirmek, deniz ticareti ile ticaret ve sanayi odası faaliyetleri, vergi düzenlemelerindeki yenilikler ve İŞKUR faaliyetleri hakkında bilgi ve istişarede bulunmak üzere düzenlediğimiz il ekonomi toplantısında, ilimizin kalkınmasını sağlayacak, kamu ve özel sektör tarafından yapılan ve yapılması beklenen çalışmalar konusunda bilgi edinmeyi, çeşitli kesimlerin sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini almayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın sunumları alınacaktır. Toplantıda dile getirilen sorunlar, kurumlar arası diyalogla ve üst makamlara iletilerek çözülmeye çalışılacaktır.
Ekonomimizi ilgilendiren talep, görüş ve önerileriniz ile İlimizin kalkınmasına yönelik her türlü katkınız bizim için önemlidir. Toplantının hayırlı olması, ilimiz ekonomisine azami katkı sağlaması dileklerimle hepinize teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi.
Toplantıda tüm sektörlerde faaliyet gösteren, katkı sağlayan yatırımcılar, iş insanları için yatırımların devam etmesi, üretimin artırılması, istihdamın yaratılmasına yönelik uygulamaya yansıtılan teşvik, destek ve hibe politikaları hakkında Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce detaylı bilgilendirme sunumu yapıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcıları M. Suphi Olcay ve Murat Kahraman, ilçe kaymakamları, ilin ekonomik aktörleri, esnaflar, iş insanları, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Sunumların akabinde görüş ve öneriler dile getirildi.